Ασφάλεια Συναλλαγών

 1. Πριν προχωρήσετε στη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτα άτομα.
 2. Βεβαιωθείτε ότι η πρόσοψη του ΑΤΜ ή ο χώρος στον οποίο βρίσκεται δεν φέρει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα το οποίο δεν δικαιολογείται να υπάρχει.
 3. Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο ΑΤΜ. Εάν πρόκειται για ΑΤΜ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα στο 210 6596444.
 4. Σε περίπτωση που ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (PIN) εισαχθεί λανθασμένα τρεις (3) φορές, η κάρτα θα παρακρατηθεί αυτόματα από το ΑΤΜ.
 5. Ηχητικά/Οπτικά σήματα και οθόνες καθοδηγούν στα βήματα κάθε συναλλαγής προειδοποιώντας σας σε περίπτωση που ξεχάσετε την κάρτα ή τα χρήματα σας στο ATM.
 6. Σε περίπτωση, που παρά τις ειδοποιήσεις του μηχανήματος, ξεχάσατε την κάρτα ή τα χρήματά σας στο ΑΤΜ, τότε άμεσα το μηχάνημα θα τα δεσμεύσει στο εσωτερικό του.
 7. Στα ΑΤΜs του δικτύου της, η Τράπεζα μας έχει προβεί στην τοποθέτηση ειδικού πλαστικού καλύμματος (PIN Shield) πάνω στο πληκτρολόγιο του ΑΤΜ, το οποίο καθιστά σχεδόν αδύνατη την υποκλοπή του κωδικού PIN.
 8. Η τοποθέτηση των συσκευών I.F.D.I. (Intelligent Fraudulent Device Inhibitor) προστατεύουν τους καρταναγνώστες των μηχανημάτων σε περίπτωση προσπάθειας παραβίασής τους και απαγορεύουν την περαιτέρω λειτουργία του ΑΤΜ.

 

Οδηγίες για την ασφαλέστερη χρήση της κάρτας

 1. Σε καμία περίπτωση, μην σημειώνεται τον προσωπικό αριθμό PIN πάνω στην κάρτα και μην φυλάσσεται το PIN μαζί με την κάρτα.
 2. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε προσωπικό αριθμό PIN παραπέμπει στην ημερομηνία γέννησης σας.
 3. Αν υποψιάζεστε ότι το PIN σας έχει διαρρεύσει αλλάξτε το αμέσως μέσω των ΑΤΜs ή ζητήστε από την τράπεζα μας να σας αποστείλει νέο.
 4. Αλλάζετε συχνά τον προσωπικό κωδικό PIN.
 5. Μη δίνετε ή μη δανείζετε ποτέ και σε κανέναν την κάρτα σας.
 6. Σιγουρευτείτε ότι μετά από κάθε συναλλαγή παραλαμβάνεται την κάρτα, τα χρήματα και την απόδειξή σας.
 7. Να ελέγχετε τακτικά τους λογαριασμούς σας για συναλλαγές που μπορεί να μην αναγνωρίζετε και να το αναφέρετε άμεσα στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.
 8. Καλύψτε με το χέρι σας, ή κάποιο αντικείμενο, το πληκτρολόγιο του ATM κατά την εισαγωγή του κωδικού σας, στα ΑΤΜs που δεν διαθέτουν τοποθετημένο τo ειδικό πλαστικό κάλυμμα (PIN Shield).
 9. Βεβαιωθείτε ότι τα άτομα που βρίσκονται γύρω σας, είναι σε απόσταση ασφαλείας και δεν μπορούν να έχουν οπτική επαφή με το πληκτρολόγιο κατά την εισαγωγή του PIN.
 10. Εάν χρησιμοποιείτε ΑΤΜ που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.
 11. Μην δεχτείτε βοήθεια από τρίτους.
 12. Φροντίστε να συνοδεύεστε, αν υπάρξει ανάγκη να χρησιμοποιήσετε το ΑΤΜ κατά τη διάρκεια της νύχτας ή σε ερημικές τοποθεσίες.
 13. Εάν χάσετε ή το ΑΤΜ παρακρατήσει την κάρτα σας, επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζά μας ή με το τηλέφωνο 210 65 96 444.
 14. Σε καμία περίπτωση μην εμπιστεύεστε τυχόν τηλέφωνα που αναγράφονται στην πρόσοψη του ΑΤΜ.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνω αν μου κλέψουν ή χάσω την κάρτα μου;

Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας της κάρτας πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με την τράπεζά μας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο (210 6596444).

Πόσες συναλλαγές μπορώ να πραγματοποιήσω την ίδια μέρα;

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα των συναλλαγών αρκεί να μην υπερβείτε το ημερήσιο χρηματικό όριο συναλλαγών.

Πως μπορώ να αυξήσω το όριο της πιστωτικής μου κάρτας;

Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο από τα καταστήματα του δικτύου μας όπου ο αρμόδιος συνάδελφος θα σας συζητήσει και θα διεκπεραιώσει την ανάγκη σας.

Πως μπορώ να πληρώσω την πιστωτική μου κάρτα;

Η πιστωτική κάρτα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας μπορεί να πληρωθεί δωρεάν μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας μας, ή δωρεάν μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τραπεζικής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας. Επίσης, μπορεί να εξοφληθεί μέσω των καταστημάτων άλλων Τραπεζών με τα αντίστοιχα έξοδα συναλλαγής.

Μπορώ να δω αναλυτικά τις κινήσεις της πιστωτικής μου κάρτας;

Οι κινήσεις της πιστωτικής κάρτας αναγράφονται αναλυτικά στο μηνιαίο λογαριασμό που αποστέλλεται ανέξοδα στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει.